Kanjon Kokre

Ogled kanjona ob starem mestnem jedru Kranja in učna pot za otroke

1,5 km
40 min
1/5
  • staro mestno jedro Kranja
  • ostanki mlina v Pečeh
Tekstovni opis poti *Izrisana pot je okvirna

Naključni obiskovalec starega mestnega jedra Kranja si verjetno težko predstavlja, da tik pod njim leži kanjon Kokre, ta dragocena naravna znamenitost z lastno učno potjo. Ta vam bo postregla z novim znanjem in zanimivostmi. Vedno znova lahko tudi v lokalnem okolju odkrivamo novosti, neodkrite oziroma nepoznane predele – v kanjonu Kokre boste prav zagotovo vsi našli svoj kotiček.

Ob Kokri je urejena krožna sprehajalna pot, ki se spusti kar do 30 metrov nižje od nadmorske višine mesta. Čaka nas prijetna poletna osvežitev, stran od mestnega vrveža. Pot do kanjona Kokre vodi iz starega mestnega jedra Kranja. Vstopa v kanjon ne bo težko najti, saj nas usmerjajo table.

Če pot začnemo pri Poštnem mostu, bomo kmalu prečkali reko Kokro in učno pot nadaljevali po njenem levem bregu. Poti sledimo do prodišča, ki je lahko vsakič, ko ga obiščemo, nekoliko drugačno – je namreč dinamičen rečni sistem, ki zaradi stalnega delovanja vode nenehno nastaja in izginja. Dinamika, razvoj, spremembe, prilagajanje – tega se vedno razveselimo tudi v Goodyearu, saj nam ponuja priložnost za rast in razvoj.

Ko sledimo učni poti, spoznamo različne rastlinske in živalske vrste, značilne za to območje. Sprehodimo se lahko tudi do ostankov starega mlina v Pečeh, se vrnemo nazaj in se mimo ostankov javnega mestnega kopališča v Dolu povzpnemo nazaj v mesto.

Učna pot po Kanjonu Kokre je zelo zanimiva, saj je zelo razgibana in raznolika, obenem pa dovolj urejena, da je primerna celo za družinice z vozički in majhnimi otroki. Ob poti stoji veliko klopi, na katerih si lahko odpočijemo in privoščimo mirno poslušanje žuborenja reke Kokre, na prodiščih pa je dostop do reke tako olajšan, da najbolj pogumni lahko vanjo pomočite noge.

Oglejte si še ostale
Vse poti ali Učne poti