Kranj – Hrastje – Voklo – Voglje – Vodice – Kranj

Tek med dehtečimi polji

20 km
2 h 15min
4/5
  • nabiranje gozdnih sadežev
  • novi nadvoz čez avtocesto
Tekstovni opis poti *Izrisana pot je okvirna

Če se boste na tek po tej čudoviti poti podali poleti, je najbolje, da se odpravite že dovolj zgodaj, preden pritisne dnevna vročina, ali pa bolj proti večeru. Krožna pot je dolga 20 kilometrov, zato je primerna le za izkušenejše tekače – izzive je za uspešno premagovanje potrebno dobro predvideti. Kot preverjeni strategi manj izkušenim tekačem predlagamo, da se na to pot raje podajo s kolesom.

Pot iz Kranja do Voklega in nazaj vodi večinoma po gozdnih in makadamskih poteh, zato ne smemo pozabiti na primerno obutev – ustrezna oprema je tako kot pri vozilih pomembna za varnost in optimalno doseganje ciljev na poti. Krajši del, skozi vasi Voklo in Voglje, sledi asfaltni cesti, ki ni prometna. Na poti skozi gozd proti večeru lahko srečate marsikatero gozdno žival, v gozdu pri Vogljah pa lahko pogledate tudi za kakšno borovnico in drugimi gozdnimi sadeži.

Povabite zraven prijatelje. Medsebojno spodbujanje na poti bo med vami in vašimi »sotekači« spletlo tesnejše prijateljske vezi. Z ramo ob rami ni le bolj zabavno, ampak skupaj zmoremo premagovati tudi daljše razdalje. Pot do uspeha se namreč skriva v povezanosti. Prav zaradi odlične ekipe podjetje Goodyear v Sloveniji že 20 let zanesljivo pelje v prihodnost.

Izhodiščna točka je nakupovalno središče v Kranju. Usmerimo se proti mestnemu pokopališču, takoj za njim pa prečkamo obvoznico in gremo proti kmetijski farmi v Hrastjah (KŽK Hrastje). Pot je tu sprva makadamska, nato pa preide v asfaltno, ki pripelje do industrijskega objekta. Prečkamo cesto in za objektom zavijemo levo v gozd. Takoj, ko našo pot prekriža druga, naredimo oster ovinek v levo, nato pa kmalu spet v desno. Tu se priključimo kolesarski poti št. 3 (tako je označena s tablami), zato ji brez težav sledimo vse do Voklega. Gremo skozi vas, od tu pa nadaljujemo pot po kolovozu, ki pripelje v Voglje. Tam zavijemo desno, kar pomeni, da prečkamo polje. Ko se polje konča, zavijemo na razgibano gozdno kolovozno pot. Ta nas pelje ob avtocesti, mimo bivše avtocestne cestninske postaje Torovo in do novega nadvoza. Prečkamo most, na drugi strani pa se usmerimo nazaj proti Kranju. Gozdna pot, po kateri se vračamo proti Kranju, se tik pred vasjo Voglje priključi prvi. Od Vogelj do Kranja se vračamo po poti, po kateri smo prišli.

Oglejte si še ostale
Vse poti ali Tekaške poti