Kranj – Predoslje – Brdo – Preddvor – Ilovka – Rupa – Kranj

Lahkih nog po krožni tekaški poti

21 km
2h 30min
4/5
  • jezero Črnava
  • Zoisova učna pot v Predosljah
  • park Brdo
Tekstovni opis poti *Izrisana pot je okvirna

Krožna pot, ki iz Kranja preko Brda vodi do Preddvora in se mimo sotočja Ilovke in Rupe vrne nazaj v Kranj, je prijetno razgibana. Ker je precej dolga, je namenjena izkušenejšim tekačem – seveda pa jo manj izkušeni vedno lahko skrajšate v skladu s svojimi željami in kondicijo. Ne glede na to, kakšen zalogaj te poti si boste privoščili, boste uživali v teku po razgibanih poteh s čudovitim razgledom na okoliške hribe. Prepričani pa smo, da boste s pomočjo dobre, usklajene in povezane ekipe in medsebojnega spodbujanja prišli dlje, kot nemara mislite, da zmorete. Sodelavci Goodyeara si to dokazujejo vsak dan!

Pot začnemo v središču Kranja. Mimo Prešernovega gaja gremo po Partizanski naravnost. Po prečkanju ceste nadaljujemo naravnost mimo Športnega centra Kranj (stadiona). Od tu dalje sledimo oznakam za kolesarsko pot št. 10 (tako je označena na tablicah ob cesti). Spustimo se vse do mosta čez Kokro, ga prečkamo, nato pa levo nadaljujemo po makadamski kolovozni poti. Prispemo do kratkega strmega brega, ki nam bo dal vetra! A ker vemo, da smo za vsak napor nagrajeni na vrhu s ponosom in veseljem, da smo zmogli, se ga nikar ne ustrašimo. Vztrajnost, jasni cilji, zavezanost uspehu – za vse to v podjetju Goodyear lahko trdimo, da vodi do uspeha.

Poti nato sledimo vse do gozda, kjer nas čaka krajši vzpon, nato pa nadaljujemo skozi gozd, pod avtocesto vse do vasi Predoslje, kjer nas levo skozi vas zopet usmeri oznaka za kolesarsko pot št. 10. Pri cerkvi prečkamo glavno cesto, gremo mimo Kulturnega doma Predoslje, igrišča in pokopališča, nato pa zavijemo proti Brdu.

S tekom nadaljujemo po poti okoli Brda. Ko ta pot zavije levo in se začne spuščati, tik pred mostičkom in pomožnim vhodom v park na desni strani opazimo kolovozno pot. Usmerimo se nanjo in pripeljala nas bo do Brega ob Kokri. Tečemo mimo nekaj hiš, za katerimi se zopet pojavi kolovozna pot, kjer že vidimo preddvorsko cerkev Sv. Petra. Kmalu pritečemo do vasi, nadaljujemo po prednostni cesti (desno) in nato levo, da pridemo do jezera Črnava. Tu si lahko privoščimo zaslužen počitek in se dodobra odžejamo.

Nazaj se do Brda vrnemo po isti poti, proti Kranju pa nadaljujemo po drugi poti. Ko prispemo do glavne ceste, s tekom nadaljujemo po pločniku v levo stran. Takoj zatem prečkamo cesto in nadaljujemo po asfaltni poti, ki preko polja pelje do Ilovke. Strmo se spustimo do Kokre, nato pa spet pod avtocesto nadaljujemo do Rupe. Zavijemo levo proti Kranju – mimo stadiona in vodovodnega stolpa prispemo nazaj v mesto.

Oglejte si še ostale
Vse poti ali Tekaške poti