Krog pod Storžičem

Kolesarski podvig srednje težavnosti po poti v obliki srca

20 do 30 km
1 h do 1h 30 min
3/5
  • muzej mlinskih kamnov
  • učna pot ob kanjonu Kokre
  • vaška lipa v Žiganji vasi
Tekstovni opis poti *Izrisana pot je okvirna

Kolesarski krog pod Storžičem je namenjen vsem rekreativnim kolesarjem, ki se občasno radi podajo na nekoliko bolj razgiban teren in daljši izlet. Ob prijetnem tempu boste za pot pod Storžičem potrebovali dobrih 5 ur, kar pa ne bo težko, kar pa ne bo težko, če vas do cilja vodijo zagnanost, volja in jasen namen – vse to Goodyearovci že 20 let uporabljamo pri vsem kar počnemo, zato se z veseljem podamo na katerokoli pot.

Pot v obliki srca začnemo v Kranju. Nadaljujemo v smeri proti severu – usmerimo se proti Storžiču. Po mirnih podeželskih neprometnih cestah se med vasmi pripeljemo do Poličarjeve kmetije na Polici. Tu se lahko okrepčamo z odličnimi domačimi izdelki, če pa okrepčila še ne potrebujemo, si pri njih lahko ogledamo zanimivo muzejsko zbirko mlinskih kamnov.

Med travniki, polji in gozdički bomo skozi Naklo, Strahinj, Spodnje in Zgornje Duplje prispeli do Žiganje vasi. Odmor za požirek vode lahko poiščemo v prijetni senci vaške lipe, ki naj bi štela kar 500 let! Dobro si jo oglejte z vseh strani in čaka vas presenečenje.

Sledimo cesti do vasi Križe – tu se usmerimo vzhodno in pot nadaljujemo v smeri Golnika. Sive ceste nas bodo naprej vodile do lovskega doma na Pangeršici, ki ponuja odlično priložnost, da si odpočijete ter se – kot pravi Goodyearovci – družite ter povezujete z drugimi kolesarji, prišleki in domačini.

Gremo naprej – mimo Bašlja do Preddvora, od tod pa na levi breg reke Kokre, kjer se za dodatno poživitev dneva lahko sprehodimo po lepo urejeni učni poti. Od tod se usmerimo nazaj proti Kranju in krog (no, srce) je sklenjen!

Oglejte si še ostale
Vse poti ali Kolesarske poti