Rokovnjaška pot

Odkrivanje zgodb idiličnih gorenjskih vasic za zahtevnejše kolesarje

25 km
2 h
3/5
  • vaška lipa v Žiganji vasi
  • krajinski park Udin boršt
Tekstovni opis poti *Izrisana pot je okvirna

Rokovnjaška pot ponuja kar nekaj prijetnih uric resnejšega kolesarjenja. Vodi skozi idilične gorenjske vasice in krajinski park Udin boršt. Zgodbe prelepih gorenjskih vasic boste odkrivali obdani s travniki, gozdovi in vsemi značilnostmi konglomeratnega krasa, ki jih ponuja Udin boršt. Odkrivanje novih poti, novi izzivi, novo znanje – vse to cenimo tudi v Goodyearu in vse to vas čaka na tej poti.

Rokovnjaško kolesarsko pot začnemo v Kranju in sproščeno odkolesarimo čez Zlato polje proti Polici. Nadaljujemo skozi Naklo do Cegelnice, naprej proti Strahinju, Spodnjim in Zgornjim Dupljam. Od tod prispemo v Žiganjo vas, kjer nas 500 let stara ogromna vaška lipa kar vabi k počitku v svoji senci.

Po počitku gremo naprej, neustrašno in zagnano, v želji po dosegu cilja in osvojitvi zmage – tako kot že 20 let prihodnost pelje Goodyear v Sloveniji. Iz Žiganje vasi zapeljemo v krajinski park Udin boršt, po katerem pelje dobro urejena gozdna pot. V tem čudovitem primeru konglomeratnega krasa ledeniškega nastanka, ki leži na eni najstarejših ledeniških teras ljubljanske kotline, se bomo verjetno peljali počasneje in z mnogimi postanki, da si bomo lahko ogledali vse lepote in značilnosti kraškega sveta – od vrtač, jam in vodnih izvirov oziroma studencev do značilnega kraškega rastlinstva in živalstva. Peljali se bomo tudi mimo slavne krive jelke in mlinskega potoka.

Iz gozda bomo zapeljali pri naselju Mlaka, od koder je do Kranja le še nekaj minutk.

Oglejte si še ostale
Vse poti ali Kolesarske poti