Savski drevored

Prijetna poletna ohladitev ob Savi

2 km
15min
1/5
  • Športni park Struževo
  • prodnata plaža ob Savi
Tekstovni opis poti *Izrisana pot je okvirna

Če imate na voljo le malo časa in si vseeno želite kratkega teka in oddiha v naravi, izberite Savski drevored v Kranju. Ta ponuja prijetno ohladitev v vročih poletnih mesecih in miren zelen kotiček, stran od kranjskega mestnega vrveža. Tu lahko po napornem delovnem dnevu dodobra zbistrite svoje misli in kot pravi Goodyearovec naprej nadaljujete motivirani in polni energije.

Pot po Savskem drevoredu je pravzaprav bolj gozdna potka, ki jo začnemo tik pod mostom čez Savski otok. Prijetna pot se vije vse od Savskega otoka do Športnega parka Struževo. Peščena pešpot, polna sprehajalcev in tekačev, je lepo urejena – za oddih je pripravljenih kar nekaj klopi, na katerih lahko posedimo in uživamo v zvokih žuborenja Save, ki teče ob poti. Sava v poletni vročini oddaja prijeten hlad, senca dreves, ki rastejo ob celi poti, pa nas zaščiti pred vročim soncem.

Na koncu Struževega pri strelišču, do katerega nas čaka še dober kos prijetne poti (gremo tudi mimo zapuščenega košarkarskega in nogometnega igrišča), nas pričaka prodnata plaža ob Savi, v kateri si lahko po teku shladimo noge. Nežna zelena barva gozda in Save nas pomirja in vabi, da se na to pot odpravimo ponovno. Reka Sava je globoko zakoreninjena v življenje in kulturo mesta Kranj, pogled nanjo pa nas opomni na pomembnost tradicije za pot naprej.

Na tek lahko povabimo tudi prijatelje – mirna spokojnost reke nas bo povezala, med tekom se bomo naučili prilagajanja tempu drugega, prisotnost prijateljev pa nas bo motivirala in nam dala dodatni zagon, saj skupaj z dobro ekipo cilj dosežemo z lahkoto.

Oglejte si še ostale
Vse poti ali Tekaške poti